Terrazzo

Wat is Terrazzo?

Terrazzo is een mengsel van verschillende stukken marmer, kwarts en graniet vermengd met beton of hars. Dit mengsel komt rechtstreeks uit Italië. Een totaal retro-look die teruggaat tot de oudheid en al decennia lang opnieuw in onze interieurs wordt gehanteerd.

Er zijn 2 soorten Terrazzo;

  • Terrazo beton is, zoals de naam al aangeeft, een legering van stukjes marmer, kwarts en graniet vermengd met cement.
  • Terrazzo als composiet, dit is een mengsel van dezelfde stukken maar met een gepigmenteerde hars volgens individuele voorkeur.

Waarom Terrazzo kiezen?

Met zijn gespikkelde stijl is het het ideale materiaal om uw interieur een boost te geven en de omgeving te accentueren. Van vloer tot plafond kan deze legering volledig aan uw behoeften worden aangepast. Gewoonlijk wordt het gebruikt voor vloeren en trappen, maar nu vinden we het op al onze oppervlakken, zoals werkbladen, meubels en muren.

Zijn onregelmatigheid zal je dagelijkse leven licht opschudden. Zoals u ziet, zijn geen twee tegels van dit materiaal gelijk. De zekerheid van een uniek stuk!

Aarzel niet om ons advies te vragen om de meest geschikte steen voor uw gebruik en passend bij uw interieur te vinden.

Bovendien is dit materiaal zeer duurzaam wanneer het wordt geplaatst. Het is bestendig tegen schokken, krassen, slagen en dergelijke.

De Terrazzo is even mooi als stevig!

Onderhoud

Met dezelfde beperkingen als marmer zijn er enkele contra-indicaties, afhankelijk van het gebruik. Het is essentieel om het zo goed mogelijk te onderhouden om de levensduur te behouden.

Aangezien het gemaakt is van cement en marmer, wordt aanbevolen het met dezelfde zorg te onderhouden als gewoon marmer. Aangezien marmer hoofdzakelijk uit kalksteen bestaat, is het een zeer poreus materiaal dat vlekken absorbeert. Het is belangrijk om producten met een neutrale pH te gebruiken, zodat het oppervlak niet wordt weggevreten. Daarom moeten zure producten worden vermeden.

Voor een voedende reiniging raden wij Marseillezeep of Zwarte zeep aan, evenals producten uit het Lithofin-gamma die het beste bij dit materiaal passen.

Advies

Bij het leggen van de tegels moet de breedte van de voegen idealiter tussen 3 en 5 mini-meter liggen. Het gebruik van siliconen wordt aanbevolen voor een betere hechting en afdichting. Voor het beste resultaat raden wij aan een kleur te gebruiken die bij uw installatie past.

Als u meer informatie wenst, vindt u hieronder een brochure van Brachot en enkele foto’s om het product en zijn unieke ontwerpmogelijkheden beter te visualiseren.

Indien u meer informatie wenst, kunt u contact opnemen met onze medewerkers, die u graag zullen helpen.

Zie de Brachot brochure

Newsletter

News letter

Promos, offres et dernières nouveautés

Promotions, offers and latest news

Showroom

Lundi au vendredi de 8h00 à 18h00.

Samedi de 9h00 à 16h30.

Enlèvement

Lundi au vendredi de 8h00 à 18h00.

Samedi de 9h00 à 14h30.

Marbrerie de Soignies | 2021 - Nom marketing : Carrières de Maffle