Marmer

HET TIJDLOZE MARMER

Wat is marmer?

Marmer is een natuursteen, een materiaal dat in de loop der eeuwen door geologische processen is gevormd. Dit materiaal bevat organische aders en de kalkhoudende bestanddelen variëren naar gelang van het type. Elk schijf is dus verschillend en uniek. De grootste troef van marmer is het intrigerende effect van kleuren en aders. Bovendien is deze homogene en compacte steen gemakkelijk te vormen.

“Marmer is gemetamorfoseerd kalksteen, bestaande uit zeer puur calciumcarbonaat. Vanwege zijn prachtige, bijna transparante lichtval, vastheid, relatieve isotropie en homogeniteit is marmer zeer gewild als bouwmateriaal en in de beeldhouwkunst, hoewel het een vrij harde steen is om handmatig te bewerken.
Sinds de klassieke oudheid wordt witte marmer gebruikt in de beeldhouwkunst. Zowel Griekse als Romeinse beeldhouwers hadden een voorkeur voor dit materiaal, onder meer omdat het licht enkele millimeters in de steen doordringt. Het is inderdaad een zeldzaam, zwaar, breekbaar en kostbaar materiaal dat alleen meesters kunnen bewerken.
“Uitgevonden tijdens de Griekse Oudheid en voor het eerst gebeeldhouwd door de Cycladische beschaving in grafgodsbeelden, werd het vervolgens gebruikt in massieve blokken voor prestigieuze religieuze (beelden van godheden, tempels, graftombes) of politieke (stadions) architectonische werken”. Bron: www.wikipedia.org

  • Rood Iraans Travertijn marmeren werkblad
  • Zwart Marquina Marmeren Tafels
  • Dubbele marmeren wastafel
  • Marmeren Douche
  • Wit Marmeren Tafel (Blanc Statuaire)

Waarom kiezen voor marmer?

Een tijdloze klassieker

Tegenwoordig is marmer een zeer populair materiaal voor vensterbanken, vloer- en wandbekleding, lambriseringen, beelden, traptreden, stijlvolle schouwen, enz. Carrières de Maffle biedt u via zijn partner Marbrerie Crombé het volgende niet-exhaustieve assortiment aan. Als u een ander marmer wilt kiezen dat niet in de lijst staat, vraag er dan naar.

Marmer is een gemakkelijk te bewerken natuursteen en wordt in de bouw vaak gebruikt voor vloeren, trappen, open haarden, vensterbanken, badkuipen en wastafels, enz.

Deze natuursteen kan volledig aan uw behoeften worden aangepast. Het kan worden afgewerkt in :

  • gepolijst: het reflecterende oppervlak heeft een uitzonderlijke glans. Dit versterkt de kleur/structuur.
  • gezoet: het gezoet maken gebeurt door sproeien met water en met behulp van verschillende sets schuurkoppen. De korrel van de schuurkoppen bepaalt het gewenste resultaat. Het gladde, matte oppervlak vertoont lichte lichtreflecties.

Newsletter

News letter

Promos, offres et dernières nouveautés

Promotions, offers and latest news

Showroom

Lundi au vendredi de 8h00 à 18h00.

Samedi de 9h00 à 16h30.

Enlèvement

Lundi au vendredi de 8h00 à 18h00.

Samedi de 9h00 à 14h30.

Marbrerie de Soignies | 2021 - Nom marketing : Carrières de Maffle